Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Cenzura

Nema Guardiana, Reutersa, Washington Posta... Kina započela novu kampanju 'čišćenja' interneta

Foto: Gerd Altmann from Pixabay
Foto: Gerd Altmann from Pixabay
Autor:
Objavljeno: 12. lipanj 2019. u 18:02 2019-06-12T18:02:12+02:00

Kina je započela kampanju čišćenja interneta, objavili su državni mediji u srijedu o novom valu cenzure u sklopu kojeg je blokirano još stranih medija i korisničkih računa na društvenim mrežama.

Čišćenje su u svibnju započeli administracija za kibernetski prostor, ministarstvo za informacijske tehnologije, ured za javnu sigurnost i regulator tržišta, a trajat će do kraja godine, piše državna novinska agencija Xinhua.

Kampanjom će se izložiti i kazniti internetske stranice zbog »ilegalnih i kriminalnih aktivnosti«, »neispunjavanja svojih obaveza« poštivanja sigurnosnih mjera ili krađe osobnih informacija, dodaje ta agencija.

Kampanja je uslijedila nakon niza gašenja i blokiranja internetskih stranica i korisničkih profila na društvenim mrežama.

Od prošlog vikenda nisu dostupni mediji poput Washington Posta i Guardiana i time se pridružili i listi blokiranih stranicama među kojima je i Reuters.

Kineski financijski medij Wallstreetcn.com u ponedjeljak je objavio da je ugasio svoju internetsku stranicu i mobilnu aplikaciju na zahtjev vlasti, no nije otkriveno koja pravila je prekršio.

Gase se i profili na društvenim mrežama koji objavljuju politički osjetljiv materijal ili financijske vijesti.
Vlasti su u studenom objavile da su ugasile 9,8 tisuća adresa koje su objavljivale senzacionalistički, vulgaran ili politički štetan sadržaj.
(Hina) xis ydv
>skr<12.06.2019. 17:52:35>res<

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.