Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 18° 19° 12
21. svibnja 2018.
Prekinut pristup

Napadnuti veliki pružatelji internetskih usluga kao što su Twitter i eBay

Napadnuti veliki pružatelji internetskih usluga kao što su Twitter i eBay
Napadnuti veliki pružatelji internetskih usluga kao što su Twitter i eBay
Autor:
Objavljeno: 21. listopad 2016. u 21:19 2016-10-21T21:19:28+02:00

Twitter, Spotify i eBay bili su teško pogođeni informatičkim napadom u petak u Sjedinjenim Državama. Više od dva sata pristup tim stranicama, ali i pristup stranicama nekoliko medija (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), bio je onemogućen na američkoj obali

WASHINGTON Nekoliko velikih pružatelja internetskih usluga, među njima Twitter, Spotify i eBay bili su teško pogođeni informatičkim napadom u petak u Sjedinjenim Državama.  

Više od dva sata pristup tim stranicama, ali i pristup stranicama nekoliko medija (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), bio je onemogućen na američkoj obali.

Rad videousluge na zahtjev Netflix, kanal HBO i usluga internetskog plaćanja Paypal također su bili poremećeni velikim kibernetičkim napadom koji je potencijalno pogodio milijune korisnika.

Napad se dogodio u jeku sve češćih velikih informatičkih napada u SAD-u, ali i drugim industrijski razvijenim zemljama.

Yahoo je nedavno priznao da je bio žrtva velikog napada koji je ugrozio privatnost osobnih podataka 500 milijuna korisnik.

Nekoliko napada ciljalo je i financijski sektor te pojedine središnje banke zbog čega je sedam industrijski najrazvijenijih zemalja (G7) odlučilo sredinom listopada donijeti niz mjera zaštite.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka