Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 1
Sutra: 22° 27° 2
19. travnja 2018.
Obdukcija

Napadač s Orlyja bio pod utjecajem alkohola i droga

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2017. u 8:47 2017-03-20T08:47:56+01:00

Francuz tuniškog podrijetla, 39-godišnji Belgacem ubijen je u subotu kada je pokušao zgrabiti oružje vojnikinji u pariškoj zračnoj luci Orly uz povike da »će »umrijeti za Alaha«

PARIZ Muškarac koji je napao vojnikinju u pariškoj zračnoj luci Orly prije nego je ubijen hicima policije bio je pod utjecajem droga i alkohola, pokazali su rezultati obdukcije, prenose u ponedjeljak agencije.

Ziyed Ben Belgacem imao je 0.93 grama alkohola po litri krvi, što je gotovo dvostruko više od ograničenja za vožnju u Francuskoj, a također je utvrđeno da je uzeo kanabis i kokain, naveli su pravosudni izvori nakon obdukcije završene u nedjelju.

Francuz tuniškog podrijetla, 39-godišnji Belgacem ubijen je u subotu kada je pokušao zgrabiti oružje vojnikinji u pariškoj zračnoj luci Orly uz povike da »će »umrijeti za Alaha«.

Prvi elementi istrage pokazali su da je Belgacem imao podeblji kriminalni dosje uključujući presude za krijumčarenje i preprodaju droga te da je bio radikaliziran u zatvoru.
Nema pokazatelja da je imao suučesnike, a njegov otac, rođak i brat pušteni su iz pritvora u nedjelju.

Belgacemov otac je po izlasku iz pritvora odbacio navode da mu je sin terorist rekavši da je njegov sin pio alkohol i nikada se nije molio.

»A pod utjecajem alkohola i kanabisa – evo kako se završi«, rekao je otac za mrežu Europe 1.

Prije napada u zračnoj luci, Belgacem je pucao na pripadnika snaga sigurnosti na kontrolnoj točki na sjeveru Pariza u predgrađu Garges-les-Gonesse, a zatim je ukrao automobil.
Francuska je na visokom stupnju pripravnosti nakon terorističkih napada na Pariz i Nicu u kojima je ubijeno najmanje 238 osoba u nešto više u dvije godine.

Nakon koordiniranih napada na Pariz u studenome 2015., francuska vlada proglasila je izvanredno stanje koje je produljemo krajem srpnja peti put i ostat će na snazi do srpnja 2017.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka