Krvoproliće u Annapolisu

Napad na novinare u Marylandu: Ubojica bio u dugotrajnom sporu s uredništvom

Hina

Osumnjičeni Jarrod Ramos / Reuters

Osumnjičeni Jarrod Ramos / Reuters

Zapovjednik policije u tom okrugu William Krampf na novinskoj konferenciji je rekao da je među žrtvama i pomoćnik glavnog urednika Rob Hiaasen (59). Rekao je da je ubijeno još četvero članova redakcije tog lista. »To je bio ciljani napad na Capitol Gazette«, rekao je Krampf. »Ta je osoba bila pripremljena da ubija ljude. Njegova je namjera bila ubiti ih«



ANNAPOLIS Muškarac koji je bio u dugotrajnom sporu s članovima uredništva lista iz Annapolisa u američkoj saveznoj državi Maryland probio je put kroz njihovu redakciju pucnjavom pri čemu je ubio najmanje petero ljudi u jednom od najsmrtonosnijih napada na neki američki medij, objavile su u petak američke vlasti.


Napadač je pucao kroz staklo, potražio žrtve i zasuo mecima redakciju lista Capital Gazettea u Annapolisu, rekli su policija i svjedoci.


Zapovjednik policije u tom okrugu William Krampf na novinskoj konferenciji je rekao da je među žrtvama i pomoćnik glavnog urednika Rob Hiaasen (59).




Rekao je da je ubijeno još četvero članova redakcije tog lista. »To je bio ciljani napad na Capitol Gazette«, rekao je Krampf. »Ta je osoba bila pripremljena da ubija ljude. Njegova je namjera bila ubiti ih«.


Osumnjičeni, koji se nalazi u pritvoru, jest Jarrod Ramos, 38, iz Laurela, objavili su Capitol Gazette i Baltimore Sun, navodeći policiju.


Ramos je 2012. podnio tužbu za klevetu protiv Erica Hartleya, bivšeg kolumnista, i Thomasa Marquardta, ondašnjeg urednika i izdavača The Capitala.


Sud u Marylandu 2015. donio je presudu u korist lista i bivšeg novinara koji je bio optužen za klevetu.


Prema pravnom dokumentu, u članku se kaže da je Ramos uznemiravao ženu putem Facebooka te da je priznao krivnju za kazneno djelo uznemiravanja.


Sud se složio da je sadržaj članka točan i temeljen na javnim podacima, pokazuje dokument.


Ramos je putem Twittera objavio da je otvorio račun kako bi se obranio i napisao u svojim biografskim podacima da je tužio ljude u okrugu Anne Arundel da »preko leševa rade korumpirane karijere«.


Policija tretira napad kao lokalni incident koji nema veze s terorizmom.