Štivo koje je potreslo SAD

Nakon objave Wollfove knjige Tillerson tvrdi da nikad nije sumnjao u Trumpovu mentalnu sposobnost

Hina

»On nije kao prijašnji predsjednici«, rekao je državni tajnik Tillerson. Dodao je da je »to ujedno razlog zbog kojega su ga Amerikanci birali (...) Htjeli su promjenu. Dakle, kroz godinu naučio sam poboljšati svoj odnos s predsjednikom kako bih mu mogao prenijeti informacije potrebne da odlučuje«.



WASHINGTON Američki ministar vanjskih poslova Rex Tillerson rekao je da nikada nije sumnjao u sposobnost Donalda Trumpa da obnaša dužnost predsjednika, a njegov intervju za CNN objavljen je u petak kada i knjiga koja donosi bombastične tvrdnje o predsjednikovoj nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.


»Nikada nisam dovodio u pitanje njegove mentalne sposobnosti«, rekao je Tillerson u intervjuu emitiranom u petak.


»Nisam imao razloga sumnjati u njegove mentalne sposobnosti«, rekao je državni tajnik.




Intervju je emitiran u petak pošto je objavljena knjiga »Fire and Fury: Inside the Trump White House« (»Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće«) novinara Michaela Wollfa, koja donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari oko predsjednika, a najbliži suradnici ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.


»On nije kao prijašnji predsjednici«, rekao je državni tajnik Tillerson.


Dodao je da je »to ujedno razlog zbog kojega su ga Amerikanci birali (…) Htjeli su promjenu. Dakle, kroz godinu naučio sam poboljšati svoj odnos s predsjednikom kako bih mu mogao prenijeti informacije potrebne da odlučuje«.


Trumpovi odvjetnici pokušali su bezuspješno zaustaviti objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovu mandatu i u kojoj se tvrdi da je Trump bio nepripremljen za predsjedničku dužnost, da se ponaša poput djeteta i misli da se »sve mora vrtiti oko njega«.


Trump je u petak ustvrdio da je knjiga »puna laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora«.


Wolf piše da je Trumpov tim bio šokiran i uplašen nakon izborne pobjede, da je Prva dama Melanija u izbornoj noći lila suze od tuge, a Trump je bio bijesan što su najpoznatiji američki pjevači odbili nastupiti na njegovoj inauguraciji i da je sam za Bijelu kući rekao da je »pomalo zastrašujuća«.