Naporna noć za vatrogasce

Najmanje 16 osoba izgubilo život u požaru u skladištu u Moskvi, u Pragu gorio filmski studio

Hina



Najmanje je 16 osoba izgubilo život u subotu ujutro u požaru u skladištu u Moskvi, objavile su ruske vlasti.  


Vatrogasci su stigli oko šest ujutro kako bi ugasili požar koji je izbio u skladištu u industrijskom području na sjeveru ruskog glavnog grada i pronašli 16 trupla, izvijestila je službena novinska agencija TASS, pozivajući se na službene izvore.


Požar u poznatim Barrandov filmskim studijima u Pragu, koje neki nazivaju “Europskim Hollywoodom”, uzrokovao je milijune dolara štete, prenose u subotu lokalni mediji.




U požaru su izgorjeli filmski setovi, uključujući dvorac iz srednjeg vijeka i makete pariških ulica, prenose novinski izvještaji objavu policije i vatrogasaca.


U gašenju vatre sudjelovali su helikopteri s vodom iz Vltave, a požar je gorio do subote ujutro na području od oko 10 tisuća kvadratnih metara. Uzrok još uvijek nije poznat.


Od njihovog otvaranja u tridesetim godinama prošlog stoljeća u Barrandov studijima snimljeno je oko 2 tisuće čeških i međunarodnih filmova, od kojih su mnogi osvojili Oskare i druge filmske nagrade. 


Najpoznatiji filmovi koji su tamo snimani su naslovi poput Oskarom nagrađenog “Amadeusa”, “Nemoguće misije” Briana de Palme, “Casina Royalea” ili “Bourneovog identiteta”.