Mafijaški boss

‘Nadmašili su čak i Cosu Nostru’: Nakon dvije godine bijega uhićen jedan od vođa ‘Ndranghete

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Pelle bi trebao odsjediti dvije godine, pet mjeseci i 20 dana u zatvoru zbog pripadnosti mafiji i pokušaja iznude, a dobio je i drugi uhidbeni nalog dok je bio u bijegu zbog drugih nedjela povezanih s mafijom



Jedan od vođa ‘Ndranghete koji je u bijegu od 2016. uhićen je u udaljenom području pokrajine Kalabrije, rekla je u petak talijanska policija.


Giuseppe Pelle, 57, uhvaćen je tijekom noći u svojem domu u Condofuri, malom gradu pored planina Aspromonte, rekla je državna policija.


»To je posebno važno uhićenje jer je Pelle među onima koji su donosili strateške odluke za ‘Ndranghetu«, rekao je tužitelj Gaetano Paci a navodi ga agencija ANSA.




Pelle bi trebao odsjediti dvije godine, pet mjeseci i 20 dana u zatvoru zbog pripadnosti mafiji i pokušaja iznude, a dobio je i drugi uhidbeni nalog dok je bio u bijegu zbog drugih nedjela povezanih s mafijom.


Policija ga je opisala kao visokorangiranog člana ‘Ndranghete iz San Luce.


‘Ndrangheta je nadmašila sicilijsku Cosu Nostru kao najjača mafijaška skupina i smatra se vodećim krijumčarem kokaina u Europu.


Povijesna baza tajne organizacije je u Kalabriji, no prodrla je širom svijeta, uključujući Njemačku, Sjevernu Ameriku i Australiju.