Policija istražuje

Na križu kod Stoca uvredljive poruke povezane s presudom šestorici

Hina

Na križu koji se nalazi u starom gradu Križevcu iznad Stoca ispisano je u noći na nedjelju slovo 'U' koje asocira na ustaše te '111' i 'UZP', a na pročelju kamenog oltara poruka »Krivi ste«



MOSTAR Nepoznati počinitelji ispisali su na križu nedaleko od Stoca uvredljive poruke povezane s nedavnom presudom šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata, izvijestila je u ponedjeljak lokalna policija.


»Policijska ophodnja je bila na licu mjesta i sačinila izvještaj. Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije dostavljena je prijava protiv nepoznate osobe«, rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.


Na križu koji se nalazi u starom gradu Križevcu iznad Stoca ispisano je u noći na nedjelju slovo ‘U’ koje asocira na ustaše te ‘111’ i ‘UZP’, a na pročelju kamenog oltara poruka »Krivi ste«.




Nepoznati počinitelji očito su aludirali na presudu Haškog suda kojom su krajem prošle godine bivši vođe bosanskohercegovačkih Hrvata osuđeni na 111 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima i sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba 1993.-94.


Stolac je mjesto čestih prijepora između Hrvata i Bošnjaka. Prije dvije godine u toj su općini silom prekinuti lokalni izbori nakon tuče koju su izazvali aktivisti bošnjačke Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije.


Mediji u Mostaru objavili su i kako je u noći na nedjelju oskvrnut križ i skinuta hrvatska zastava na brdu Orlovac iznad Mostara, no po Marićevim riječima izgred nije prijavljen policiji.