Nastavak istrage

NOVA UHIĆENJA U MANCHESTERU Pronađen eksploziv za nove razorne napade

Hina

Reuters

Reuters

Ranije su u Libiji uhićeni otac i brat atentatora iz Manchestera, a brat je priznao da je znao za napad i osumnjičen je da je planirao izvesti teroristički čin u Tripoliju, objavila je libijska sigurnosna služba



Britanska policija izvijestila je u srijedu da je uhitila i sedmu osobu povezanu s terorističkim napadom u Manchesteru, a obavještajni izvori, kako prenose mediji, otkrivaju da je pronađeno još eksploziva koji je mogao biti iskorišten nakon napada u ponedjeljak u kojem je ubijeno 22 ljudi.


»Do sada je uhićeno šest muškaraca i jedna žena u vezi istrage i zadržani su u pritvoru zbog ispitivanja«, stoji u policijskom priopćenju, javlja Reuters.


Prenose i tvrdnje Independenta koji je pozivajući se na obavještajne izvore objavio da su policija i sigurnosne službe pronašle još eksploziva za moguće naknadne napade. Jedna je naprava uništena u kontroliranoj eksploziji, a službe strahuju da je ostale bombe napravila mreža zadužena za daljnje napade, navodi Independent.




Ranije su u Libiji uhićeni otac i brat atentatora iz Manchestera, a brat je priznao da je znao za napad i osumnjičen je da je planirao izvesti teroristički čin u Tripoliju, objavila je libijska sigurnosna služba.


No, bombašev otac kazao je za Reuters da je on posljednji razgovarao sa sinom prije pet dana telefonom i da je »sve bilo normalno«. Ramadan Abedi, kojega su protuterorističke snage zadržale na razgovoru, kazao je da je njegov sin Salman obitelji rekao da će ići na hodočašće u Meku.


Sky News je izvijestio da je manchesterski bombaš u petak snimljen sigurnosnim kamerama u gradskom trgovačkom centru Arndale, dok je nosio ruksak koji je izgledao kao da ga je nedavno kupio.


A zbog ‘curenje’ informacija o smrtonosnom napadu koje su se pojavile u američkim medijima reagirali su britanski šefovi policije upozoravajući kako kršenja povjerenja među međunarodnim partnerima potkopavaju istragu. New York Times objavio je da fotografije britanske policije pokazuju kako je bomba koju je na koncertu detonirao Salman Abedi, iako kućne izrade, bila snažna i sofisticirana.