Vanjska politika Slovenije

NISU SPREMNI NA SVAĐU S RUSIJOM: Slovenija pozvala veleposlanika iz Moskve na konzultacije, ne izgoni nikoga

P. N.

U izjavi za medije nakon sjednice vlade, Erjavec je kazao da vladi nije predlagao izgon nekog od ruskih diplomata u LjubljAni te da se vlada složila kako bi takva mjera bila preoštra "o obzirom na to da se ne zna tko je odgovoran" za napad nervnim otrovom u Salisburyju, dok se ne obavi međunarodna istraga.



LJUBLJANA – Slovenska vlada u četvrtak je odlučila da će zbog afere Skripal privremeno na konzultacije u Ljubljanu pozvati svog veleposlanika u Ruskoj Federaciji Primoža Šeligu, objavio je u četvrtak nakon sjednice vlade ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.


“Veleposlanik Šeligo već je u Sloveniji”, kazao je Erjavec, dodavši da će ga popodne pozvati na savjetovanje u ministarstvo vanjskih poslova.


Vlada mu je, kako je naveo šef diplomacije, dala instrukciju da s veleposlanikom obavi razgovor o tome kako on iz Moskve vidi situaciju nakon napada na bivšeg agenta Skripala i njegovu kćerku u Velikoj Britaniji i kako na to gleda Rusija, nakon što su EU i NATO savez pozvale članice da reagiraju na odgovarajući način kako bi izrazile solidarnost s Velikom Britanijom, koja za taj slučaj odgovornima smatra ruske vlasti.




U izjavi za medije nakon sjednice vlade, Erjavec je kazao da vladi nije predlagao izgon nekog od ruskih diplomata u LjubljAni te da se vlada složila kako bi takva mjera bila preoštra “o obzirom na to da se ne zna tko je odgovoran” za napad nervnim otrovom u Salisburyju, dok se ne obavi međunarodna istraga.