Svijet uz kavu

NIJEMAC SE POLAKOMIO Pokušao čovjeku ukrasti pet tisuća eura kovanica, koje je ovaj skupio za operaciju

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Frontmanu kultne britanske glazbene skupine Iron Maiden Bruce Dickinsonu u subotu je u Sarajevu uručeno priznanje kojima je proglašen počasnim građaninom tog grada a ono mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti zbog činjenice da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine pokazao solidarnost sa stanovnicima bosanskohercegovačke prijestolnice koje je tada bila pod opsadom srpskih snaga.



BERLIN – Vozač pod utjecajem alkohola u zapadnoj Njemačkoj doveo se u nezgodnu situaciju kada je u subotu stopirao kraj ceste i zaustavio policiju koju je zamolio da mu pokrene auto, objavila je tamošnja policija. Kada su se policajci zaustavila u blizini grada Mayen kako bi popričali s čovjekom, primijetili su da je poprilično pijan. Također su na njegovu automobilu primijetili tragove prometne nesreće, koju vozač nije mogao objasniti. Vozač je na kraju priznao da je bio na privatnoj zabavi, no ustrajao je je na tome da mu od policije treba jedino pomoć da pokrene vozilo. Bez vozačke dozvole ipak je ostao.


COPENHAGEN – Posthumni album “TIM” švedskog DJ-a i house glazbenika Aviciija bit će objavljen 6. lipnja, rekla je glasnogovornica Ebba Lindqvist u petak.Singl s albuma “SOS” bit će objavljen 10. travnja.Avicii, pravog imena Tim Bergling, bio je poznat po hitovima “Levels” i “Wake me up”. Pronađen je mrtav u 28. godini života, 20. travnja u Muscatu u Omanu. Zarada od albuma, koji čine pjesme koje je umjetnik gotovo završio netom prije smrti, bit će dodijeljena zakladi Tim Bergling, neprofitnoj organizaciji koja se bori protiv samoubojstava i psihičkih bolesti, napominje Lindqvist. “Otkako je Tim preminuo, obitelj je odlučila da njegove pjesme neće biti pod ključem – već će ih podijeliti s njegovim obožavateljima diljem svijeta”, poručila je glasnogovornica.


DUESSELDORF – Kamere su zabilježile kako je njemački strojovođa pronašao dva kovčega puna kovanica i kako je ukrao većinu sadržaja prije nego li je ostatak predao uredu za nestale stvari, objavila je savezna policija u Duesseldorfu u petak. Četrdesetosmogodišnji vozač očito nije primijetio da su njegovi potezi snimljeni. Kovanice, oko šest tisuća eura vrijedne, pripadaju Nigerijcu koji je njima htio platiti operaciju u Njemačkoj. Strojovođa je odvukao dva kovčega do svojeg vozila, a vratio ih je vidno lakše u ured za nestale stvari, sa samo tisuću eura.Ukradeni novac pronađen je u podrumu njegove kuće. Nigerijac (56) je nakratko izašao iz vlaka kako bi otisnuo svoju kartu, no vrata su se zatvorila i vlak je otišao bez njega. Prijavio je sav novac prilikom ulaska u Njemačku.




SARAJEVO – Frontmanu kultne britanske glazbene skupine Iron Maiden Bruce Dickinsonu u subotu je u Sarajevu uručeno priznanje kojima je proglašen počasnim građaninom tog grada a ono mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti zbog činjenice da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine pokazao solidarnost sa stanovnicima bosanskohercegovačke prijestolnice koje je tada bila pod opsadom srpskih snaga.


“Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu”, kazao je Dickinson tijekoM svečanosti koja je upriličena u sarajevskoj vijećnici gdje mu je priznanje počasnog građanina uručio gradonačelnik Abdulah Skaka.