Trgovački centar

NAPAD NA RUSKOM TLU Odgovornost za napad u Sankt Peterburgu preuzela Islamska država

Hina

Reuters

Reuters

Sankt Peterburg već je bio meta napada, a za eksploziju u metrou 3. travnja u kojoj je poginulo 15 osoba, a deseci su ranjeni odgovornost je preuzela skupina povezana s Al Qaidom



Islamska država (IS) preuzela je odgovornost za napad na trgovački centar u Sankt Peterburgu u kojemu je u srijedu ranjeno 13 osoba, navodi se u priopćenju Amaka, propagandne agencije IS-a.


»Napad kojemu je cilj bio trgovački centar u Sankt Peterburgu u srijedu izvela je skupina koja čini dio Islamske države«, stoji u priopćenju.


Trinaest osoba ranjeno je u eksploziji bombe u trgovačkom centru u Sankt Peterburgu, a ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako je riječ o »terorističkom činu«.




IS i sirijski ogranak Al Qaide nekoliko su puta zaprijetili Rusiji nakon početka njezine vojne intervencije u Siriji 30. rujna 2015. godine.


Sankt Peterburg već je bio meta napada, a za eksploziju u metrou 3. travnja u kojoj je poginulo 15 osoba, a deseci su ranjeni odgovornost je preuzela skupina povezana s Al Qaidom.


Sredinom prosinca ruske sigurnosne službe objavile su da su zahvaljujući obavještajnim podacima koje je prenijela CIA spriječile napade koje je IS pripremao za 16. prosinca u Sankt Peterburgu, među kojima i napad na katedralu Kazanjske Bogorodice.