Australija

Muškarac u popularnom odredištu stradao od napada morskog psa. To je već treći put u dva mjeseca

Hina

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.com

Otočje Whitsunday Islands je popularno turističko odredište oko 900 kilometara sjeverozapadno od Brisbanea, u Queenslandu. Do sada su napadi morskih pasa u tome području bili iznimno rijetki, rekao je glasnogovornik



Jedan je muškarac umro u ponedjeljak nakon što ga je u moru nedaleko obale središnjeg Queenslanda napao morski pas, priopćila je policija te australske države, što je treći takav napad u popularnom turističkom području na tropskom sjeveroistoku zemlje u posljednja dva mjeseca.


Tridesetrogodišnji Australac je surfao i plivao u zaljevu Cid Harbour otočja Whitsunday Islands, kada ga je u ponedjeljak poslijepodne napao morski pas, rekao je policijski glasnogovornik.


Riječ je o trećem napadu u tome zaljevu nakon što su u rujnu dvanaestogodišnja djevojčica i 46-godišnjak u napadima do kojih je došlo unutar dva dana zadobili teške ozljede plivajući.




»Ozlijeđeni je odmah prevezen na obalu i odvezen u bolnicu, gdje je kasnije podlegao ozljedama«, stoji u priopćenju policije.


Australija je u 2017. bila na drugom mjestu, iza Sjedinjenih Država, po broju ničim izazvanih napada morskih pasa na ljude.


Otočje Whitsunday Islands je popularno turističko odredište oko 900 kilometara sjeverozapadno od Brisbanea, u Queenslandu. Do sada su napadi morskih pasa u tome području bili iznimno rijetki, rekao je glasnogovornik.