Šok u Americi

Monstruozno ubojstvo: Majka i kćer ubile su trudnicu u devetom mjesecu trudnoće i izvadile joj dijete iz utrobe

P. N.

foto: facebook

foto: facebook

Nestanak ubijene djevojke prijavljen je prije tri tjedna, nakon što je otišla na sastanak sa ženom s kojom je kontaktirala putem Facebook grupe namijenjene mladim majkama, stoji u policijskom izvještaju. 



Monstruozno ubojstvo šokiralo je Sjedinjene Američke Države: u Chicagu je pronađeno tijelo devetnaestogodišnje trudnice, kojoj su ubojice izvadili bebu iz utrobe.


New York Post piše da se devetnaestogodišnja djevojka, Marlen Ochoa-Uriostegui, javila na oglas za poklanjanje kolica i dječje odjeće, ali umjesto odjeće i kolica za bebu dočekale su je ubojice. Djevojka je bila u devetom mjesecu trudnoće. Za ubojstvo je osumnjičeno troje ljudi, majka i kćerka – Clarisa Figueroa (46) i Desiree Figueroa (24) te majčin dečko Piotr Bobak (40).


– Riječi ne mogu izraziti koliko smo zgroženi, rekao je na konferenciji za novinare policijski šef Eddie Johnson.




Njegov zamjenik Brendan Deenihan također je bio u šoku: “Svi smo ovdje nečiji roditelji, braća, sestre, sinovi i kćeri. Vrlo emotivno smo doživjeli ovo monstruzno ubojstvo, rekao je Denihan. Policija je otkrila da je Desiree Figueroa priznala da je zajedno s majkom zadavila nesretnu djevojku.


Policija je odbila službeno potvrditi da su ubojice nasilno izvadile dijete iz majčine utrobe, iz poštovanja prema obitelji žrtve. Ostaje nejasno što su ubojice planirale napraviti s djetetom.


– To za sada ostaje poznato samo njima, rekao je policijski šef na konferenciji za novinare. Zatim je dodao: “Pretpostavljamo da su dijete željeli uzeti i odgajati ga kao da je njihovo.”


Također, novinarima su otkrili da je Clarisa Figueroa nedavno izgubila sina, koji je prirodnom smrću umro u dvadesetim godinama starosti.



Nestanak ubijene djevojke prijavljen je prije tri tjedna, nakon što je otišla na sastanak sa ženom s kojom je kontaktirala putem Facebook grupe namijenjene mladim majkama, stoji u policijskom izvještaju. Tijelo nesretne djevojke pronađeno je u kontejneru, u dvorištu kuće u kojoj je ubijena.

– Dijete koje je nasilno izvađeno iz tijela žrtve dovezeno je u obližnju bolnicu. Dogodilo se to 23. travnja, na dan nestanka devetnaestogodišnjakinje, prije nego je policija znala za ubojstvo, rekao je izvor iz policije za New York Post.


Obitelj žrtve novinarima je rekla da je osumnjičenik nagovorio žrtvu da dođe na sastanak. U screenshotu jedne od poruka koju je žrtva razmijenila s ubojicom, koji je objavio CBS, stoji poruka: „Ja sam u južnom dijelu grada, a moja kćer ima potpuno novo odjeću za dječaka, koju njezin sin nikad nije nosio.”