Dragan Mektić

Ministar sigurnosti BiH danas će zbog optužbi na račun Hrvatske biti ispitan u tužiteljstvu

P. N.

Foto Armin Durgut / PIXSELL

Foto Armin Durgut / PIXSELL



Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio da ima informacije da Hrvatska u BiH vrbuje vehabije, Mektić će u petak u 9 sati biti ispitan u Tužiteljstvu BiH, javlja N1.


Podsjetimo, ministar sigurnosti BiH tvrdi da već godinu, dvije raspolaže s informacijama da je hrvatska obavještajna služba pokušala vrbovati ljude u BiH koji imaju veze sa selefijskim pokretom – a sve da bi se dokazala teza Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama radikalnih boraca u BiH.


Mektić je ustvrdio kako su “hrvatski obavještajci” bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.




Mektić je kao osobe izravno umiješane u navodne aktivnosti prozvao generalnog konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića te novinara Radio-televizije Republike Srpske Matu Đakovića koji slovi kao osoba bliska predsjedatelju Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.