Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Mostra u Veneciji

Mick Jagger kritizirao Trumpa: Kamo će nas odvesti to prostaštvo i laži?

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2019. u 21:41 2019-09-07T21:41:30+02:00

»Ne samo da je nestalo lijepo ponašanje, već se pitam kamo će nas odvesti ta podijeljenost, prostaštvo i te laži«, rekao je Jagger. Britanac Roger Waters, član i utemeljitelj mitske skupine Pink Floyd, također je kritizirao Borisa Johnsona i Trumpa kazavši u petak u Veneciji da su oni »sociopati bez srca«

VENECIJA Mick Jagger osudio je u subotu na venecijanskoj Mostri prostaštvo, laži i politiku prema okolišu američkog predsjednika pošto su kritike protiv Donalda Trumpa i brazilskog predsjednika te britanskog premijera već izrekli utemeljitelj Pink Floyda i glumac Donald Sutherland.

Pjevač Rolling Stonesa izjavio je da podržava mlade aktiviste u borbi za zaštitu planeta od klimatskih promjena koji su satima u subotu okupirali crveni tepih na Mostri prije dodjele nagrada.

Politika se srozala na nisku razinu »što se odnosi i na moju domovinu«, rekao je Jagger spominjući Veliku Britaniju u kojoj je premijer Boris Johnson čelnika oporbenih laburista nazvao »kloriranom piletinom«.

Britanski 76-godišnji rocker izrazio je žaljenje zbog »polarizacije i neuljudnosti u javnom životu« pri čemu je priznao da ni sam zbog svojih ispada »nije uvijek bio uljudan«.

»No kada vidite što se sve događa danas u toliko zemalja, uključujući moju te Sjedinjenje Države, riječ je o radikalnoj promjeni«, rekao je.

»Ne samo da je nestalo lijepo ponašanje, već se pitam kamo će nas odvesti ta podijeljenost, prostaštvo i te laži«.

Mick Jagger te je ocjene izrekao predstavljajući film »The Burnt Orange Heresy«, triler u kojem tumači ulogu bogatog kolekcionara umjetnina.

Drugi slavni glazbenik, Britanac Roger Waters, član i utemeljitelj mitske skupine Pink Floyd, također je kritizirao Borisa Johnsona i Trumpa kazavši u petak u Veneciji da su oni »sociopati bez srca«.

Baš kao i brazilski predsjednik Jair Bolsonaro i Trump i Johnson tvrdoglavo su krenuli »u uništenje našeg lijepog planeta«

U filmu »The Burnt Orange Heresy«, nastalom po predlošku romana Amerikanca Charlesa Willeforda, igra i kanadski glumac Donald Sutherland. On je također kritizirao istu trojicu predsjednika optuživši ih da sprječavaju učinkovitu borbu protiv klimatskih promjena.

»Kad dođete u moje godine, a meni je 85 i imate djecu i unuke, nećete im ništa ostaviti ako na izborima ne glasate za odlazak tih ljudi s vlasti u Brazilu, Londonu i Washingtonu, rekao je Sutherland i dodao »Oni upravo uništavaju svijet«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze