Racionalizacija u Agrokorovu lancu

Mercator u Sloveniji optimizira poslovanje i otpušta 90 ljudi

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / Nl arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / Nl arhiva

»Otpuštamo manje od 90 radnika, prvenstveno iz režijskih službi u Ljubljani«, kazala je Katja Kek, direktorica korporativnog upravljanja u Mercatoru koji je od lani u vlasništvu koncerna Agrokor



LJUBLJANA Trgovački lanac Mercator koji je od lani u vlasništvu Agrokora, a u Sloveniji je najveći poslodavac s više od 11.000 zaposlenih, potvrdio je u utorak da će s 1. srpnja otkazati ugovore o radu za oko 90 zaposlenika.


»Otpuštamo manje od 90 radnika, prvenstveno iz režijskih službi u Ljubljani«, kazala je Katja Kek, direktorica korporativnog upravljanja u Mercatoru koji je od lani u vlasništvu koncerna Agrokor.


Mercator ističe da se radi o ranije planiranoj racionalizaciji te niječe glasine o otpuštanju većeg broja radnika.




Program racionalizacije i optimizacije poslovanja provodi se već dvije godine i nema veze s ulaskom Agrokora u vlasničku strukturu.


Sa svim radnicima koji će dobiti otkaze prošlog tjedna obavljen je individualni razgovor, poštovat će se otkazni rokovi, a oni koji odlaze na burzu dobit će i otpremnine, navodi tvrtka.


Osobama s popisa za odlazak Mercator je ponudio da već sada mogu ostati kod kuće, dok bi od 1. srpnja koristili godišnji odmor, a neki od poslova koje su pojedini s popisa do sada obavljali prepustit će se vanjskim izvođačima u okviru »outsourcinga«.