Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
29. siječnja 2020.
Dao iskaz tužiteljstvu

Mektić ponovio sve optužbe na račun Hrvatske o vrbovanju vehabija: 'Stojim iza svega što sam rekao'

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2019. u 10:19 2019-03-15T10:19:32+01:00

Na novinarsko pitanje je li obavještajna agencija spriječila određene aktivnosti odgovorio je da bi se - "moglo tako reći". Optužio je Tužiteljstvo da "ovdje nije suština utvrditi što se stvarno događa, već da se zaštite rodbinske i prijateljske veze pojedinih tužitelja"

Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio da ima informacije da Hrvatska u BiH vrbuje vehabije, jutros je ispitan u Tužiteljstvu BiH. Sve optužbe danas je - ponovio.

- Ja sam rekao da sam ministar sigurnosti, da redovito održavam sastanke s direktorima sigurnosnih agencija i redovito razmjenjujem takvu vrstu informacija. I da smo mi jednu takvu informaciju razmijenili. Pitali su me zašto to odmah nisam dao Tužiteljstvu, odgovorio sam da sam ja ministar sigurnosti, da neću odmah trčati u Tužiteljstvo, prenosi N1 njegovu izjavu, uz optužbu na račun Tužiteljstva da "ovdje nije suština utvrditi što se stvarno događa, već da se zaštite rodbinske i prijateljske veze pojedinih tužitelja".

Na novinarsko pitanje je li obavještajna agencija spriječila određene aktivnosti odgovorio je da bi se - "moglo tako reći".

- Između ostalog, uloga obavještajne agencije nije samo da prikuplja informacije i podatke, već da spriječava svaki pokušaj, da tako kažem, ugrožavanja ustavnog poretka. Svaki pokušaj da bilo koja strana obavještajna služba prodre u BiH. Ono sve što sam rekao ja potvrđujem, dodao je i rekao da sigurnosni sektor nema povjerenja u Tužiteljstvo. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze