MH370

Malezija objavljuje opsežno izvješće o neuspjeloj potrazi za nestalim avionom. Otkrivaju i ima li šanse da nastave s tim

Hina

Reuters

Reuters

Avion je nestao s 239 osoba na putu iz Pekinga u Kuala Lumpur 8. ožujka 2014. Istražiteljska ekipa će najprije predstaviti izvješće obiteljima nestalih u ministarstvu prometa 30. srpnja, rekao je ministar Anthony Loke



Malezija će 30. srpnja objaviti dugo očekivano izvješće o nestanku zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH370, objavio je ministar prometa u petak.


U svibnju , Malezija je otkazala potragu za nestalim zrakoplovom te je ta nesreća postala jedna od najvećih svjetskih misterija u povijesti zrakoplovstva.


Avion je nestao s 239 osoba na putu iz Pekinga u Kuala Lumpur 8. ožujka 2014.




Istražiteljska ekipa će najprije predstaviti izvješće obiteljima nestalih u ministarstvu prometa 30. srpnja, rekao je ministar Anthony Loke.


»Svaka riječ koju je snimio istražiteljski tim bit će u tom izvješću«, rekao je novinarima, dodajući da će nakon toga uslijediti novinska konferencija.


»Posvećeni smo tome da izvješće bude u potpunosti transparentno«, rekao je Loke.


Izvješće će biti stavljeno na internet, podijeljeno obiteljima i akreditiranim novinarima. »Čitava međunarodna zajednica imat će pristup izvješću«.


Jedini potvrđeni tragovi Boeinga 777 su tri fragmenta krila koje je na obalu donio Indijski ocean.


Malezijski premijer Mahathir Mohamad rekao je da će Malezija razmisliti o obnovi potrage ako se u međuvremenu pojave novi tragovi.