Traži se uhićenje

Majka i sin zaraženi koronavirusom pobjegli iz bolnice u centru Banja Luke

P. N.



Iz susjedne BiH dolazi bizarna vijest – iz Klinike za infektivne bolesti u centru Banja Luke pobjegli su majka i sin, koji su tamo bili hospitalizirani zbog zaraze koronavirusom.


– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26. ožujka identificirali su i locirali dvije osobe inicijala G.R. i D.R., nastanjene u Banja Luci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli sa Кlinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića, prenose Nezavisne priopćenje lokalne policije.


O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, koji je ustvrdio da se radi o kaznenim djelima prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te naložio njihovo uhićenje. Ukoliko za to ne postoje uvjeti, traži da se bjegunci stave pod nadzor do stjecanja uvjeta za uhićenje.




Iz Policijske uprave podsjećaju da je D.R. jučer, nezadovoljan uvjetima u studentskom centru “Nikola Tesla” prijetio da će skočiti s petog kata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Кliniku za infektivne bolesti.