Sukob i uhićenje

MOGLA JE PASTI KRV: Pogledajte dramatičnu snimku uhićenja srbijanskog političara na Kosovu

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Marko Đurić na koncu je uhićen i protjeran, a srbijanskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću, kao i tajniku Aleksandra Vučića - Nikoli Selakoviću, ulazak na Kosovu je zabranjen.



Velika je sreća što na Kosovu danas nije pala krv. Kosovska specijalna policija, naime, pri uhićenju Marka Đurića, direktora Ureda vlade Srbije za Kosovo, sukobila se s grupom nenaoružanih muškaraca, koji su policiju pokušali spriječiti da uđe u zgradu gdje se odvijao skup na kojem je trebao govoriti uhićeni Đurić.


Marko Đurić na koncu je uhićen i protjeran, a srbijanskim ministrima Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću, kao i tajniku Aleksandra Vučića – Nikoli Selakoviću, ulazak na Kosovu je zabranjen.


Do svega toga došlo je jer su srbijanski političari pokušali u sjevernoj Mitrovici održati skup u organizaciji srbijanske Vlade, ali taj skup nisu najavili i zatražili odobrenje, kako je to predviđeno briselskim sporazumom.




Snimka koju je snimila kosovska policija pokazuje kako je tekla policijska akcija. Snimka koju “vrte” nacionalne televizije na Kosovu i u Srbiji izazvala je euforiju među kosovskim nacionalistima, ali i ogorčenje na suprotnoj, srbijanskoj strani. Zaista su to bili dramatični trenuci u sjevernom dijelu Mitrovice. Pogledajte.


FOTO: screenshot


FOTO: screenshot