Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Fraport

Ljubljanski aerodrom gradi novi putnički terminal, povećava promet i broj putnika

3D projekcija novog terminala
3D projekcija novog terminala
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2019. u 16:57 2019-07-18T16:57:00+02:00

LJUBLJANA Novim putničkim terminalom ljubljanski aerodrom povećat će kapacitet prometa sa sadašnjih 500 na 1250 putnika na sat, a njegovo otvaranje očekuje se kroz manje od dvije godine, rečeno je u četvrtak prilikom simboličnog postavljanja kamena temeljca za veliku investiciju koja čeka zračnu luku "Jože Pučnik" kojom vlasnički upravlja njemačka kompanija Fraport.

Novi terminal bit će otvoren pred početak slovenskog rotacijskog predsjedavanja EU-om u drugoj poloovici 2021. godine, a zajedno s opremom ta će investicija stajati 21 milijun eura, rekao je na konferenciji za novinare voditelj inženjeringa u Fraportu Slovenija Andrej Tominec.

Prema riječima direktora aerodroma Zmage Skobira, Fraport je još prilikom ulaska u vlasničku strukturu ljubljanske zračne luke obećao da će djelovati kao strateški vlasnik, brineći se za poslovni razvoj, modernizaciju infrastrukture, te osiguranje novog tereta i putnika, što sada i čini.

Promet u najvećoj slovenskoj zračnoj luci zadnjih godina je u porastu, a u zadnjih je pet godina povećan za 7,5 posto.

Ove godine očekujemo oko 1,9 milijuna putnika, kazao je Skobir.

S novim terminalom aerodrom će dobiti i oko 10.000 kvadratnih metara novih površina, 22 šaltera za prijave putnika, tri nova pojasa za prtljagu i drugu moderniju infrastrukturu, te će se izvesti prometni preustroj na prilazu aerodromu i na parkiralištima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze