Suspendiran je

Liječnik 89-godišnjakinju proglasio mrtvom, pogrebnici se šokirali kad su došli po nju

Hina

Ilustracija / Foto Nina Djurdjevic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Nina Djurdjevic/PIXSELL



KIKINDA, 6. kolovoza 2019. (Hina) – Liječnik Hitne pomoći iz Kikinde, koji je nakon pregleda 89-godišnje I.K. u njezinu domu pacijenticu proglasio mrtvom premda je bila živa, suspendiran je na 15 dana, objavili su u utorak vojvođanski mediji.


To je drugi takav slučaj u posljednjih godinu dana.


Liječnik N.B. je u četvrtak konstatirao staričinu smrt, no kad je po nju došla pogrebna služba I.K. je pokazivala znakove života.




Dnevni list “Novosti” piše da je žena u teškome zdravstvenom stanju hospitalizirana na Odjelu neurologije u gradskoj Općoj bolnici, no nakon četiri dana je preminula.


Ravnateljica Doma zdravlja “Kikinda” dr. Biljana Marković priopćila je da će konačna odluka o statusu liječnika Hitne pomoći biti donesena nakon isteka roka o suspenziji.


Moguće je da će liječnik dobiti otkaz ili će biti prebačen na drugo radno mjesto, prenose mediji.


Povjerenstvo koje provodi stručni nadzor u ustanovi, nakon kontrole je zaključilo da liječnik N.B. za vrijeme pregleda pacijentice nije koristio osnovne medicinske uređaje te da nije postupio u skladu s pravilima o utvrđivanju vremena i uzroka smrti.


“Novosti” pišu se drugi put u zadnjih godinu dana u Kikindi dogodilo da liječnik hitne službe živu pacijenticu proglasi mrtvom.


U svibnju prošle godine liječnik je staricu koja je prebivala u Gerontološkom centru proglasio mrtvom, no sutradan je utvrđeno da je živa, nakon čega je prevezena u bolnicu.


Premda teško bolesna, starica je živjela još deset mjeseci, a liječnik Hitne pomoći zbog pogreške je prebačen na rad u ambulantu opće prakse.