Zdravlje

Liječnica tvrdi: Clinton je zdrava i sposobna za predsjedničku dužnost

Hina

Reuters

Reuters



Predsjednički kandidati Hillary Clinton i Donald Trump u srijedu su na različite načine odlučili dokazati kako su dobrog zdravlja i sposobni za obnašanje dužnosti američkog predsjednika.


U slučaju 68-godišnje demokratske kandidatkinje iz ureda njezine kampanje objavljeno je pismo koje je potpisala osobna liječnica Hillary Clinton, a u kojem dr. Lisa Bardack tvrdi kako je njezina pacijentica »zdrava i sposobna za obnašanje predsjedničke dužnosti« uz dodatak da se uz pomoć antibiotika »oporavlja od bakterijske upale pluća koja nije zarazna«.


Republikanski kandidat, 70-godišnji Donald Trump odlučio je podatke o svom zdravstvenom stanju podijeliti s milijunskim TV gledateljstvom gostujući u emisiji popularnog Dr. Oza, a koja će biti emitirana u četvrtak.


U srijedu je objavljen kratak isječak iz emisije u kojem Trump dr. Mehmetu Ozu daje dva pisma s rezultatima medicinskih testiranja provedenih prošlog tjedna. Prema podacima koji su prenijeli američki mediji, Trumpova tjelesna masa je nešto iznad 120 kg, što ukazuje na pretilost predsjedničkog kandidata. Prema izjavama gledatelja koji su nazočili snimanju emisije, Trump je priznao kako bi »mogao skinuti koji kilogram« te da je uzimao lijekove za kontrolu razine kolesterola.Hillary Clinton je posljednja tri dana provela odmarajući se u svom domu u Chappaqui, a iz njezinog izbornog stožera je najavljeno da će se u petak vratiti predizbornim aktivnostima.