Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Tko širi lažne vijesti?

Liberija (ni)je povukla priznanje neovisnosti Kosova

Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2018. u 8:04 2018-06-21T08:04:16+02:00

BEOGRAD Kosovski ministar vanjskih poslova Behgjet Pacolli zanijekao je u srijedu navečer tvrdnje službenog Beograda da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i optužio srbijanske medije da "šire lažne vijesti".

Pacolli je na svom Twitteru, nakon priopćenja srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića da Liberija povlači priznanje kosovske neovisnosti, ocijenio da su to "lažne vijesti".

"Upravo sam razgovarao s Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacolii.

Ranije u srijedu televiziji N1 je u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova rečeno da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i da neće priznati Kosovo kao državu dok se pregovori u Bruxellesu između Beograda i Prištine ne završe.

Beogradski mediji naveli su da je to izjavio ministar vanjskih poslova Liberije Milton Findlly u Beogradu i predao Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je rekao kako se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i pokreta nesvrstanih", te najavio da će sljedeće godine biti obilježeno šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija