Uzrok incidenta

Kremlj tvrdi da je Turska dala koordinate za napad u kojem su ubijeni turski vojnici

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Ruske zračne snage u četvrtak su slučajno ubile tri, a ozlijedile 11 turskih vojnika tijekom operacije protiv Islamske države u Siriji



MOSKVA Ruski zračni napad u kojem je u četvrtak poginulo nekoliko turskih vojnika u Siriji temeljio se na koordinatama dobivenim od Turske, a turski vojnici »nisu tamo smjeli biti«, objavio je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.


Ruske zračne snage u četvrtak su slučajno ubile tri, a ozlijedile 11 turskih vojnika tijekom operacije protiv Islamske države u Siriji, objavila je turska vojska, a prenijela državna televizija TRT.


Nema dvojbe oko uzroka incidenta, naglasio je Peskov, dodavši da je ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio sućut turskim vlastima.




Taj je napad bio usmjeren protiv Islamske države i drugih ekstremističkim skupina oko sjevernog sirijskog grada al-Baba, objavio je Kremlj u četvrtak.


Rusija i Turska, koje u sirijskom ratu podržavaju suprotstavljene strane, proteklih mjeseci rade na poboljšanju odnosa koji su se pogoršali nakon što je 2015. turski borbeni avion na sirijsko-turskoj granici srušio ruski ratni zrakoplov.