Nesreća

Kobno slijetanje po magli: U Kirgistanu pao turski avion, poginulo najmanje 37 ljudi

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Pri padu zrakoplov je oštetio 15 kuća u selu, kazao je čelnik centra za upravljanje u kriznim slučajevima pri ministarstvu za hitne slučajeve Muhamed Svarov, procijenivši da je u nesreći stradalo najmanje 20 ljudi



Turski teretni zrakoplov srušio se u ponedjeljak u Kirgistanu u blizini glavnog grada Biškeka, pri čemu je poginulo najmanje 37 osoba, većinom stanovnika sela na koje je zrakoplov tipa Boeing 747 pao pri pokušaju slijetanja u gustoj magli.


Prema upravi zračne luke, zrakoplov je trebao sletjeti u zračnu luku u Manasu blizu Biškeka na putu iz Hong Konga u Istanbul. Pri pokušaju slijetanja u uvjetima slabe vidljivosti srušio se u 7.31 sati po lokalnom vremenu (2.31 sati po srednjoeuropskom vremenu).


Pri padu zrakoplov je oštetio 15 kuća u selu, kazao je čelnik centra za upravljanje u kriznim slučajevima pri ministarstvu za hitne slučajeve Muhamed Svarov. Kirgistanske službe objavile su da je u nesreći poginulo najmanje 37 osoba.




Kirgistanski dužnosnici kazali su ranije da je riječ o zrakoplovu Turkish Airlinesa, no turski teretni prijevoznik ACT Airlines objavio je da je srušeni zrakoplov njegov.


»Naš zrakoplov oznake TC-MCL koji je 16. siječnja letio od Hong Konga do Biškeka, srušio se zbog zasad nepoznatog razloga pri slijetanju u zračnu luku«, objavila je tvrtka ACT Airlines.