Stravičan zločin

Kineski Jack Trbosjek osuđen na smrt. Otkriven je slučajno, najmlađa žrtva imala je samo osam godina

Hina

Gaou Chengyongu / Foto: REUTERS

Gaou Chengyongu / Foto: REUTERS

Gaou Chengyongu (54) se sudilo zbog višestrukih ubojstava, silovanja, pljački i teškog unakazivanja leševa, prenio je engleski program državne televizije



Kineski sud osudio je u petak na smrt 54-godišnjeg muškarca koji je dobio nadimak »kineski Jack Trbosjek» zbog silovanja i ubojstva jedanaest žena i djevojčica tijekom razdoblja od 14 godina, prenijela je kineska državna televizija.


Gaou Chengyongu (54) se sudilo zbog višestrukih ubojstava, silovanja, pljački i teškog unakazivanja leševa, prenio je engleski program državne televizije.


Optuženi je priznao da je u razdoblju između 1988. i 2002. u gradu Baiyinu u kineskoj sjeverozapadnoj pokrajini Gansu, i gradu Baotou u Unutarnjoj Mongoliji na sjeveru zemlje, ubio jedanaest osoba. Najmlađa žrtva imala je osam godina.




Uhićen je u kolovozu 2016. u vlastitoj trgovini živežnim namirnicama temeljem DNA analize na nevezanom mjestu zločina koji je počinio jedan od njegovih rođaka, čime je okončana 28 godina duga potraga, prenijela je državna televizija.