Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Napad

KRVAVI POČETAK RAMAZANA Eksplozije na stadionu u Afganistanu ubile najmanje osam i ranile 40 ljudi

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2018. u 7:39 2018-05-19T07:39:00+02:00

Eksplozije su se dogodile na nogometnom stadionu u tom gradu, koji je bio domaćin kriket utakmice na početku svetog mjeseca ramazana, rekao je Sohrab Qaderi, član pokrajinskog vijeća

U više eksplozija na sportskom stadionu u afganistanskom istočnom gradu Jalalabadu kasno u petak navečer poginulo je najmanje osam, a ranjeno više od 40 gledatelja, priopćili su dužnosnici.

Eksplozije su se dogodile na nogometnom stadionu u tom gradu, koji je bio domaćin kriket utakmice na početku svetog mjeseca ramazana, rekao je Sohrab Qaderi, član pokrajinskog vijeća.

Kazao je i da su eksplozije uzrokovale dvije rakete, koje su ubile najmanje šest i ranile oko 50 osoba, ali i da je bilo nekih neizvjesnosti oko konačnih brojki stradalih.

Glasnogovornik pokrajinskog guvernera Nangarhara Attaullah Khogyani izjavio je pak da je poginulo osam gledatelja, a da ih je 43 ranjeno.

Odgovornost za eksplozije nije nitko preuzeo, a agencije pišu da je u Nangarharu, na granici s Pakistanom, ove godine došlo do porasta nasilja, koje je najgore bilo prošlog tjedna kada je u koordiniranim napadima na državne urede ubijeno najmanje 15 ljudi.

Prošlog je tjedna i pokrajinski guverner otpušten zbog pogoršanja sigurnosti u toj pokrajini, koja je postala uporište za borce islamske države i talibane.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.