Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
14. listopada 2019.
Filmska potraga

KONAČNO PRAVDA Nakon točno 20 godina dolijao pedofil koji je silovao pa ubio 11-godišnjaka

Ilustracija Pixabay
Ilustracija Pixabay
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2018. u 9:24 2018-08-27T09:24:50+02:00

»Ulovili smo ga! Jos Brech uhićen je u Španjolskoj blizu Barcelone!«, oduševljeno je objavio u tvitu novinar i glasnogovornik obitelji dječaka Peter R. de Vries. »Obitelj je odahnula. Pravda će biti zadovoljena«, dodao j

Osumnjičenik za ubojstvo nizozemskog dječaka prije dvadeset godina uhićen je u Španjolskoj, objavila je nizozemska policija u nedjelju navečer.

Nicky Verstappen (11) nestao je iz dječjeg kampa u noći s 9. na 10. kolovoza 1998. u pokrajini Limburg, na jugu Nizozemske.

Taj ljetni kamp održavao se u prirodnom rezervatu Brunssummerheide, blizu granice s Njemačkom.

Tijelo dječaka, seksualno napastovanog prije nego što je ubijen, otkriveno je sutradan navečer.

Osumnjičeni muškarac od 55 godina zadnji put je viđen u Francuskoj. Radio je s izviđačima i stručnjak je za preživljavanje, a na sjeveroistoku Francuske posjeduje kolibu.

U srijedu su nizozemski istražitelji rekli da su pronašli osumnjičenog kojeg su lokalni mediji identificirali kao Josa Brecha.

»Jos B. (55), osumnjičen za smrt Nickyja Verstappena, uhićen je u Španjolskoj u nedjelju popodne. Zatočen je i bit će izručen Nizozemskoj«, priopćila je policija Limburga.

Jos B. porijeklom je iz Simpelvelda, gradića na jugu Nizozemske.

Nakon ubojstva policija je provela opsežnu potragu koju su pomno pratili mediji i nizozemska javnost, no ubojica nikada nije pronađen.

U veljači ove godine policija Limburga pokrenula je najveću potragu na temelju DNK-a ikada provedenu u Nizozemskoj.

»U posljednjem pokušaju da dobije odgovor na pitanje tko je ostavio tragove (na odjeći djeteta), uzeti su uzorci DNK veliko broja ljudi«, objasnila je tada nizozemska policija.

Pozvala je 21.500 muškaraca u dobi od 15 do 75 godina da daju uzorak na šest lokacija.

Policija je naglasila da ti muškarci nisu osumnjičeni, nego da se radi o tome da se otkrije »je li osoba koja da uzorak član obitelji onoga koji je ostavio tragove na mjestu gdje je Nicky pronađen«.

Pretraživši njegovu kolibu u Vogezima, policija je otkrila tragove DNK na njegovim osobnim stvarima koji su odgovarali tragovima na dječakovim osobnim stvarima.

U travnju je njegova obitelj objavila da je nestao, ali je osumnjičeni uhićen »zahvaljujući svjedoku koji ga je prepoznao nakon što je vidio njegovu fotografiju u medijima«, dodali su istražitelji, pohvalivši »dobru suradnju« sa španjolskom policijom.

»Ulovili smo ga! Jos Brech uhićen je u Španjolskoj blizu Barcelone!«, oduševljeno je objavio u tvitu novinar i glasnogovornik obitelji dječaka Peter R. de Vries.

»Obitelj je odahnula. Pravda će biti zadovoljena«, dodao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.