Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Brexit

Juncker odgovorio na Johnsonove prijetnje: "Postojeći dogovor o brexitu je jedini moguć"

Jean-Claude Juncker / Foto: REUTERS
Jean-Claude Juncker / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 25. srpanj 2019. u 19:32 2019-07-25T19:32:00+02:00

Johnson je više puta ponovio da će Britanija napustiti EU 31. listopada, bez obzira hoće li do tada imati sporazum s EU ili ne

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak je rekao novom britanskom premijeru Borisu Johnsonu da je sporazum koji je s Bruxellesom postigla njegova prethodnica Theresa May najbolji i jedini moguć, otkrila je glasnogovornica Europske unije. 

Juncker je Johnsonu u telefonskom razgovoru rekao da će EU analizirati sve ideje koje će predložiti Ujedinjeno Kraljevstvo, ako će biti u skladu sa sporazumom o izlasku, otkrila je Mina Andreeva. 

Dvoje čelnika su dogovorili da će ostati u kontaktu, a Juncker, predsjednik EK-a na odlasku, rekao je Johnsonu i da je Komisija ostaje otvorena za razgovore s Britanijom u narednim tjednima, prenosi dpa.

Johnson je ranije u britanskom parlamentu naglasio kako će tražiti promjenu dogovora Therese May s Bruxellesom koji je više puta odbačen u tom tijelu. 

Otkrio je i da je zadužio Michaela Govea, bivšeg ministra okoliša i velikog zagovornika izlaska iz Europske unije, da pripremi državu na brexit bez dogovora.

Johnson je više puta ponovio da će Britanija napustiti EU 31. listopada, bez obzira hoće li do tada imati sporazum s EU ili ne. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze