Ubojica priznao zločin

Japanski bloger ubijen nakon konferencije o svađi na internetu

Hina

Ubojstvo Kenichira Okamota, zaposlenika tvrtke u Tokiju, stručnjaka za informatičku sigurnost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija



TOKIO Japanskog blogera poznatog pod nadimkom Hagex ubio je u nedjelju korisnik interneta s kojim se posvađao online, pošto je održao konferenciju o svađi na internetu i kako je riješiti.


Ubojstvo Kenichira Okamota, zaposlenika tvrtke u Tokiju, stručnjaka za informatičku sigurnost koji je nekoliko puta nastupio na televiziji, bilo je planirano, objavila je policija, prenose mjesna glasila.


Okamoto (41) je u nedjelju, piše na njegovu blogu, održao konferenciju u Fukukoi o “svađi na internetu” želeći “podijeliti svoja iskustva koja je stekao u različitim kontaktima na internetu i o tome kako je riješiti”.




Pronađen je mrtav u zahodu, s više ubodnih rana od noža, navode japanska glasila.


Njegov ubojica je uhićen i priznao je zločin, objavila je javna televizijska mreža NHK, a čin je opravdao time što je “mrzio” blogera.


Japanski internet je mjesto brojnih svađa i uznemiravanja za koje su odgovorne osobe koje često skrivaju svoj pravi identitet.