Nastavljena potraga

JOŠ NIJE NAĐEN IRANSKI AVION ‘Suočeni smo s potpunom enigmom’

Hina

Reuters

Reuters

»Suočavamo se s potpunom enigmom. Ne znamo ništa o nesreći«, naglasio je ministar prometa Abas Ahundi 



Iranski spasilački timovi u ponedjeljak i dalje pokušavaju locirati ostatke zrakoplova koji se srušio dan ranije sa 66 putnika i članova posade, a njihovu potragu koja zasad nije imala rezultata otežavaju ledene temperature i planinski teren.


U padu iranskoga zrakoplova na letu iz Teherana u Jasudž na jugozapadu Irana u nedjelju je poginulo svih 66 ljudi, od toga 60 putnika i šest članova posade, potvrdila je zrakoplovna tvrtka.


Glasnogovornik iranske poluprivatne tvrtke Aseman Airlines potvrdio je da je svih 66 ljudi, među kojima jedno dijete, poginulo kad se zrakoplov srušio u planinskom području Dena pored grada Semiroma u pokrajini Isfahan.




Pretpostavlja se da riječ o 20 godina starom avionu tipa ATR 72-500.


Helikopteri i gorska služba spašavanja oružanih snaga kao i Crveni polumjesec te lokalni dobrovoljci uključeni su u potragu, iako se ne očekuje da bi se mogao pronaći itko tko je preživio nesreću, obajvila je državna televizija.


»Pet ekipa počelo je operaciju potrage u ranim satima ujutro, na 16 stupnjeva ispod ništice«, rekao je dužnosnik lokalnog Crvenog polumjeseca.


»Suočavamo se s potpunom enigmom. Ne znamo ništa o nesreći«, naglasio je ministar prometa Abas Ahundi za novinsku agenciju Tasnim.


Iran je zatražio pomoć u potrazi od europskih zemalja i Kine.


Tvrtka Aseman Airlines je na crnoj listi Europske komisije na kojoj se nalaze tvrtke s nesigurnim zrakoplovima, prenijela je agencija dpa.