Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Jim Mattis

JOŠ JEDAN Američki ministar obrane podnio ostavku: 'Ne, ne slažem se s Donaldom Trumpom'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 7:28 2018-12-21T07:28:28+01:00

»Budući da imate pravo na ministra obrane čija će vam stajališta biti bliža (...) mislim da je ostavka dobra odluka«, napisao je umirovljeni general korpusa mornaričkog pješaštva u pismu u četvrtak

Američki ministar obrane Jim Mattis podnio je u četvrtak ostavku priznajući da se ne slaže s Donaldom Trumpom, u pismu američkom predsjedniku koje je objavio Pentagon.

»Budući da imate pravo na ministra obrane čija će vam stajališta biti bliža (...) mislim da je ostavka dobra odluka«, napisao je umirovljeni general korpusa mornaričkog pješaštva u pismu u četvrtak, dan nakon najave američkog vojnog povlačenja iz Sirije, kojemu se oštro usprotivio.

Nešto ranije Trump je na Twitteru objavio da Mattis odlazi s dužnosti krajem veljače i da će uskoro imenovati novog ministra obrane.

Jim Mattis se tako pridružuje dugom popisu imena visokih dužnosnika Trumpove administracije koji su podnijeli ostavku ili su razriješeni, neki i bezočno, poput državnog tajnika Rexa Tillersona kojeg je Trump otpustio u ožujku putem Twittera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.