Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
26. travnja 2019.
I četiri ministra na tjeralici

Izdan uhidbeni nalog za smijenjenog katalonskog čelnika Puigdemonta koji je u Belgiji

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. studeni 2017. u 22:41 2017-11-02T22:41:14+01:00

Španjolski sudac izdao je uhidbeni nalog za smijenjenog katalonskog čelnika Carlesa Puigdemonta koji je u Belgiji, rekao je u četvrtak njegov odvjetnik belgijskoj državnoj talaviziji VRT.

»Upravo sam čuo od moga klijenta da je izdan uhidbeni nalog za predsjednika i četiri njegova ministra koji su u Belgiji«, rekao je odvjetnik Paul Bekaert VRT-u.
»G. Puigdemont će ostati ovdje. On je rekao kako će u potpunosti surađivati s belgijskim vlastima tijekom procedure«, rekao je Bekaert.
Španjolska sutkinja odredila je u četvrtak pritvor bez mogućnosti jamčevine za smijenjenog katalonskog potpredsjednika vlade te sedam ministara optuženih za proglašenje nezavisnosti Katalonije koji su ostali u Španjolskoj i odazvali se pozivu suda.

Pritvoreni dužnosnici optuženi su za pobunu protiv španjolske države, neposluh i korištenje novca za organiziranje referenduma i aktivnosti protivnih španjolskom ustavu. Prijete im zatvorske kazne od oko 30 godina.
Španjolska vlada je razriješila dužnosti katalonsku vladu prošlu subotu i preuzela izravnu upravu nada Katalonijom, dan nakon što je proglašena nezavisna republika Katalonija, te raspisala prijevremene izbore u pokrajini za 21.prosinca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka