Udar na Camorru

Italija zaplijenila imovinu mafijaškog klana vrijednu 20 milijuna eura

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Zaplijenjena imovina klana Mallardo uključuje 74 zgrade i mnogo zemljišta u gradovima Caserti, Napulju i Rimu, dvije graditeljske tvrtke, agenciju za nekretnine i 15 vozila



RIM Talijanska policija u četvrtak je zaplijenila imovinu u vrijednosti 20 milijuna eura mafijaškog klana napuljske Camorre.


Zaplijenjena imovina klana Mallardo uključuje 74 zgrade i mnogo zemljišta u gradovima Caserti, Napulju i Rimu, dvije graditeljske tvrtke, agenciju za nekretnine i 15 vozila.


»Imovina zaplijenjena od šefova klana Camorra Mallardo vrijedna je 20 milijuna eura«, napisala je talijanska financijska policija u poruci na Twitteru.




Policija je otkrila da je »kriminalna holding kompanija«, kako zovu mafijaški klan, »akumulirala ogromno bogatstvo« pranjem nezakonitih dobitaka uglavnom preko graditeljskog sektora.


Policija je u studenom 2016. uhitila nekoliko osoba povezanih s klanom Mallardo te zaplijenila imovinu u vrijednosti 12 milijuna eura.


Istražitelji su rekli da je klan proširio djelatnost izvan »tradicionalnih« poput kamatarenja i krijumčarenja droge na polje distributera kruha, mljekara i supermarketa.


Mallardo klan ima ključnu ulogu u kriminalnoj ravnoteži moći u regiji, prema izvješću državnog odjela za istrage mafije (DIA), interagencijske jedinice osnovane za borbu protiv organiziranog kriminala širom zemlje.