Perzijski zaljev

Iran zaplijenio još jedan strani tanker, navodno je krijumčario naftu arapskim zemljama

Hina

REUTERS

REUTERS

Ramezan Zirahi rekao je nadalje da je tanker "prevozio 700.000 litara goriva. Sedam članova posade tanker, koji su različitih nacionalnosti, privedeno je".



Iranska revolucionarna garda (IRGC) zaplijenila je strani tanker sa 700.000 litara nafte i sedam članova posade,  izvijestila je u nedjelju iranska državna televizija navodeći da je brod krijumčario naftu za arapske države.


“Pomorske snage Iranske revolucionarne garde zaplijenile su strani naftni tanker u Perzijskom zaljevu koji je krijumčario naftu za neke arapske zemlje”, izvijestila je televizija.


“Pomorske snage IRGC-a  zaplijenile su srani tanker u Perzijskom zaljeu koji je krijumčario naftu za arapske zemlje”, citirala je TV zapovjednika.




Ramezan Zirahi rekao je nadalje da je tanker “prevozio 700.000 litara goriva. Sedam članova posade tanker, koji su različitih nacionalnosti, privedeno je”.


Prošli mjesec Iran je zaplijenio britanski tanker u Hormuškom tjesnacu jer je navodno prekršio pomorske propise, a nedugo zatim iranske snage zaustavile su drugi brod koji su pustili da otplovi nakon upozorenja.