Raznio se pet dana nakon napada

Identificiran osmi terorist u napadima 13. studenoga u Parizu

Hina

Pariško tužiteljstvo je u četvrtak objavilo da je on identificiran usporedbom genetičkog profila uzetog s bombaša samoubojice, koji je poginuo tijekom policijskog napada 18. studenoga u pariškom predgrađu i genetičkog profila njegove majke



PARIZ – Istražitelji su identificirali osmog terorista u napadima 13. studenoga u Parizu koji se raznio pet dana nakon napada u jednom stanu u četvrti Saint-Denis kao Chakib Akrouha, 25-ogodišnjeg belgijsko-marokanskog džihadista.


Pariško tužiteljstvo je u četvrtak objavilo da je on identificiran usporedbom genetičkog profila uzetog s bombaša samoubojice, koji je poginuo tijekom policijskog napada 18. studenoga u pariškom predgrađu i genetičkog profila njegove majke.


U tom stanu su poginuli i belgijsko-marokanski džihadist Abdelhamid Abaaoud, jedan od organizatora napada u kojima je ubijeno 130 ljudi , kao i njegova sestrična.




Prema izvoru bliskom tom slučaju, njegovo je ime krajem 2015. priopćilo belgijsko pravosuđe na temelju Akrouhove fotografije. On je otišao iz Bruxellesa početkom siječnja 2015. u Siriju sa šest ili sedam osoba.


Njegov DNK je pronađen na kalašnjikovu ostavljenom u Seatu u Montreuilu, nakon što su ga upotrijebili na terasama pariških kavana gdje su ubili 39 osoba.


Istražitelji misle da je Akrouh s Abaaoudom i Brahimom Abdeslamom treći član te skupine.