Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
18. siječnja 2020.
Borbe u Sani

Hutiji objavili da su ubili bivšeg jemenskog predsjednika Saleha

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2017. u 14:37 2017-12-04T14:37:53+01:00

Snimke koje su se proširile među jemenskim korisnicima društvenih mreža prikazuju tijelo koje liči na Saleha. Vide se i naoružani vojnici koji uklanjaju plahtu s tijela i viču »slava Bogu« i »hej Ali Affash«, što je drugo Salehovo prezime

Radijska stanica jemenskog ministarstva unutarnjih poslova koje vode Hutiji u ponedjeljak je objavila da je njihov nekadašnji ratni saveznik, a sada neprijatelj, bivši predsjednik Ali Abdullah Saleh ubijen u borbama u Sani, a informaciju su potvrdili i neimenovani izvori u Salehovoj stranci.

Snimke koje su se proširile među jemenskim korisnicima društvenih mreža prikazuju tijelo koje liči na Saleha. Vide se i naoružani vojnici koji uklanjaju plahtu s tijela i viču »slava Bogu« i »hej Ali Affash«, što je drugo Salehovo prezime.

Radio je objavio da će službena televizijska postaja Hutija uskoro objaviti snimku Salehova tijela.

U borbama u Sani u posljednjih šest dana ubijeno je najmanje 125, a ozlijeđeno 238 ljudi, prema podacima Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Snage Hutija su ranije u ponedjeljak digle u zrak njegovu kuću u Sani, te su bile meta zračnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom drugi dan zaredom.

Saudijska zračna kampanja koju podržavaju američke i zapadne oružane i obavještajne snage ubila je stotine civila, no nije uspjela koaliciji osigurati bilo kakve veće proboje u gotovo tri godine dugoj borbi za vraćanje na vlast međunarodno priznatog jemenskog predsjednika Abd-Rabbua Mansoura Hadija.

Salehove pristalice su šestog dana teške gradske borbe s Hutijima, saveznicima Irana, izgubile teritorij, a rapidno raste i broj žrtava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.