Bivši kosovski premijer

Haradinaj na slobodi, ali do daljnjega mora ostati u Sloveniji

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Zbog privođenja Haradinaja u Sloveniji prosvjedovala je Haradinajeva stranka, a o tome je sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u srijedu telefonom govorila i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga koja smatra bespredmetnom srbijansku tjeralicu



LJUBLJANA – Bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnji premijer Ramush Haradinaj kojega su slovenske vlasti u srijedu privele zbog tjeralice koju je za njim 2006. raspisala Srbija pušten je nakon saslušanja kod istražnog suca, ali do daljnjega mora ostati u Sloveniji.


“On mora ostati u Sloveniji dok se ne provjeri tjeralica”, izjavila je za televizijsku postaju POP-TV državna odvjetnica Marinka Jeraj, ne želeći reći koliko bi taj postupak mogao trajati. Haradinaju je oduzeta putovnica.


Zbog privođenja Haradinaja u Sloveniji prosvjedovala je Haradinajeva stranka, a o tome je sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u srijedu telefonom govorila i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga koja smatra bespredmetnom srbijansku tjeralicu jer je Haradinaja optužbi za ratne zločine na Kosovu protiv Srba, po zapovjednoj odgovornosti, oslobodio i Haaški sud zbog nedostatka dokaza.