Kao da hara Jack Trbosjek

HOROR U LONDONU Četvero izbodeno nasmrt u posljednjih 28 sati, uključujući i trudnicu

Hina

Reuters

Reuters



Nakon što su u Londonu tijekom posljednjih 28 sati ubijene četiri osobe, uključujući i ženu u kasnoj trudnoći koja je nasmrt izbodena, gradonačelnik Sadiq Khan je rekao da policija danonoćno radi kako bi održala ulice sigurnima.


Kelly Mary Fauvrelle (26) ubijena je u subotu rano ujutro u južnom dijelu Londonabila a bila je u osmom mjesecu trudnoće. Dijete je preživjelo, ali je u kritičnom stanju.


Zbog napada je priveden dvadesetdevetogodišnji muškarac koji se nalazi u pritvoru.




U tri odvojena incidenta dva su muškarca umrla od ubodnih rana, dok je treći umro nakon borbe. Pet osoba je uhićeno.


“Kriminalisti rade intenzivno kako bi održali londonske ulice i zajednice sigurnima”, napisao je Khan na Twitteru.


“Nasilje nad ženama endemska je pojava u društvu, a strašna ubojstva u domu, poput ovog, govore o razmjerz problema s kojim se suočavamo. Moje su molitve uz to nevino dijete i majku koju je tragično izgubio”, dodao je.


Porast nasilnih zločina privukao je pažnju američkog predsjednika Donalda Trumpa i britanskog repera Stormzyja.


Trump je ranije ovog mjeseca rekao kako je gradonačelnik Khan “katastrofa” te da će se situacija “samo pogoršati” ukoliko ne bude smijenjen.


Stormzy je nosio zaštitni prsluk s motivom britanske zastave na nastupu na glazbenom festivalu Glastonbury u petak. 


Premijerku Theresu May kritizirali su kako je štednja na policiji i rezovi u socijalnim službama pridonijeli porastu napada noževima.


Prema službenim statistikama, u 2018. u Engleskoj i Walesu bilo je 285 smrtonosnih napada nožem, što je najviše otkako se počelo voditi tu statistiku prije 70 godina.


Boris Johnson, nekadašnji gradonačelnik Londona i kandidat kojemu daju najviše izgleda da naslijedi May na mjestu premijera u srpnju, obećao je da će povećati policijske snage ukoliko bude izabran.


I londonska policija je priopćila da danonoćno rade kako bi pronašli odgovorne i otklonili oružje s ulica.