Istraga nakon dvostrukog ubojstva

Glavni osumnjičeni za napad u Finskoj smješten u pritvor

Hina

Reuters

Reuters

»Napadač iz Turkua osumnjičen je za ubojstva i pokušaje ubojstva s terorističkom namjerom te smješten u pritvor« na sudu u Turkuu, objavio je Nacionalni ured za istragu u tvitu



HELSINKI Glavni osumnjičeni za napad nožem u Turkuu, u Finskoj, u kojem su poginule dvije osobe a osam ih je ranjeno u petak, smješten je u utorak u pritvor u okviru istrage otvorene zbog ubojstava terorističkog karaktera.


»Napadač iz Turkua osumnjičen je za ubojstva i pokušaje ubojstva s terorističkom namjerom te smješten u pritvor« na sudu u Turkuu, objavio je Nacionalni ured za istragu u tvitu.


On je priznao da je ubio dvije osobe i ozlijedio osam, kazao je njegov odvjetnik Kaarle Gummerus.




Abderrahman Mechkah (18), identificiran kao glavni osumnjičeni za napad do kojeg je došlo nasred ceste u tom gradu na jugozapadu Finske, marokanski je azilant koji je stigao u zemlju 2016.


Napadač se okomio na žene, po istražiteljima. Dvije Finkinje su ubijene a još osam osoba, šest žena i dva muškarca, ranjeni su, javile su vlasti.


Ako se potvrdi teroristički karakter napada, bit će to prvi takav napad u toj nordijskoj zemlji.


U utorak se Abderrahman Mechkah, na liječenju nakon što je zadobio metak u bedro pri privođenju, pojavio pred sudom video-linkom iz bolnice.