Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 1
Sutra: 17° 24° 1
20. travnja 2018.
Odgođeno

Finski premijer ipak neće primiti izbjegličku obitelj u svoju kuću

Finski premijer Juha Sipila / Foto Reuters
Finski premijer Juha Sipila / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 2. veljača 2016. u 10:04 2016-02-02T10:04:00+01:00

"Pitao sam stručnjake za sigurnost bi li obitelji s djecom bilo sigurno da se usele u moju kuću. Rekli su mi da zbog golemog publiciteta to ne bi bilo razumno u ovom trenutku", rekao je finski premijer

HELSINKI - Finski premijer Juha Sipila priznao je da zasad, iz sigurnosnih razloga neće moći ispuniti obećanje da će u svoj dom primiti izbjegličku obitelj. 

Sipila je u finskoj javnosti potaknuo dosta prijepora kada je rujnu obećao da će izbjeglicama otvoriti svoju drugu kuću u sjevernoj Finskoj. 

U razgovoru za finski javni radio YLE priznao je, međutim, da je tu ideju morao odgoditi, ali je najavio da će jednu izbjegličku obitelj podupirati na neki drugi način dok se okolnosti ne promijene. 

"Pitao sam stručnjake za sigurnost bi li obitelji s djecom bilo sigurno da se usele u moju kuću. Rekli su mi da zbog golemog publiciteta to ne bi bilo razumno u ovom trenutku", rekao je finski premijer. 

Sipila ima jednu kuću pokraj Helsinkija, a na raspolaganju mu je i državna rezidencija. Kuća koju je namijenio izbjeglicama nalazi se u njegovom rodnom gradu Kempeleu i rijetko je koristi. 

Neki su političari optužili premijera da svojom ponudom potiče migrante na dolazak u Finsku. Ta je zemlja 2015. primila nešto manje od 32 tisuće tražitelja azila, u usporedbi s 3600 godinu prije, a zbog toga u zemlji raste i protuuseljeničko raspoloženje. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
S Lidlom do odmora iz snova
Moj apartman s 5 zvjezdica

S Lidlom do odmora iz snova