Skrivana istina o letećim tanjurima

FBI uništavao dokaze o svemircima

Portal Novilist.hr

Agent Guy Hotel, šef ureda FBI-ja u Washingtonu, poslao je 1950. Hooveru informaciju o tri »takozvana leteća tanjura«, za koje su svjedoci tvrdili da su se srušili u Novom Meksiku



Agenti američke obavještajne službe FBI preplavljeni informacijama o letećim tanjirima, tijekom 40-ih godina prošlog stoljeća rutinski su uništavali izvještaje zbog nedostatka prostora, stoji u dokumentima koje je objavio FBI u svojoj dokumentaciji na internetu pod nazivom Vault, pišu američki, britanski i srpski mediji.


Prema pisanju londonskog dnevnika Guardian, u memorandumu koji je 16. kolovoza 1949. godine direktoru FBI-ja Johnu Edgaru Hooveru poslao neimenovani agent FBI-ja iz San Antonija, navedeno je da je ured uništio izvještaje o NLO-ima jer su dolazili »u velikom broju« i njihov sadržaj »nije bio interesantan za FBI«.


»Istaknuto je da bi čuvanje izveštaja vrlo brzo prepunilo već pretrpane datoteke«, stoji u memorandumu.




Kako piše srpski site B92, u vrlo intrigantnoj poruci poslanoj 22. ožujka 1950. godine, specijalni agent Guy Hotel, šef ureda FBI-ja u Washingtonu, poslao je Hooveru informaciju o tri »takozvana leteća tanjura«, za koje su svjedoci tvrdili da su se srušili u Novom Meksiku.


Tri leteća tanjura


Prema tom dokumentu, zrakoplovni istražitelj čije ime nije navedeno izjavio je da su tom području pronađena tri leteća tanjura, zajedno s tijelima izvanzemaljske posade.


»U svakom letećem tanjuru nalazi se tijelo koje nalikuje ljudskom, samo što je visoko oko jednog metra, obučeno u odjeću metalik boje, vrlo fine teksture. Svako tijelo je bilo u zavojima namijenjenim probnim pilotima«, navedeno je u memorandumu.


Istražitelj je naveo da je, prema izjavama svjedoka, leteći tanjur srušen jer ga je omeo vrlo snažan vladin radar. Hotel je precizirao i da su leteći tanjuri bili okrugli, s uzdignutim centralnim dijelom, promjera oko 15 metara.


Eksplodirao srebrni objekt


U drugom memorandumu iz 1947. godine, poslanom šefu FBI-ja pod oznakom »hitno«, navedeno je da je u blizini Roswella u Novom Meksiku pronađen objekt za koji se pretpostavlja da je leteći tanjur. Taj tanjir je, kako je nevedeno, bio šestorokutnog oblika i ličio je na meteorološki balon.


Drugom prilikom Edgar Hoover je primio hitnu poruku od agenata FBI-ja iz Salt Lake Cityja u kojoj je navedeno da je došlo do eksplozije »objekta srebrne boje« na nebu. O toj eksploziji zabilježenoj 5. travnja 1949. godine izvijestio je i čuvar vojnog skladišta u Oregonu, koji je tvrdio da je vidio kako je eksplodirao srebrni objekt.