Prisjeli mu

Evo kako se njemački vicekancelar distancirao od ideja svog oca: Uz osmijeh Sigmar Gabriel akivistima pokazao srednji prst

Hina



Njemački vicekancelar, socijaldemokrat Sigmar Gabriel, pokazao je srednji prst pripadnicima krajnje desnice koji su mu prepriječili izlaz u petak na sjeverozapadu zemlje, po video-snimci prikazanoj u srijedu.


“Izdajica naroda!”, dobacio je prosvjednik ministru gospodarstva dok je drugi glas napao političkog dužnosnika oko nacionalsocijalističke prošlosti njegova oca: “Tvoj je otac volio svoju zemlju. A što ti radiš? Uništavaš je.”


Uz osmijeh Sigmar Gabriel okrenuo se prema akivistima i pokazao im srednji prst, prema video-snimci koju su na Facebooku objavili neonacisti a potom antifašisti, a čiju su autentičnost potvrdili socijaldemokratski dužnosnici agenciji DPA.




Još jedan Gabrielov gaf, reagirala je u srijedu na Facebooku šefica populističke desne stranke Alternativa za Njemačku Frauke Petry osuđujući “djetinjasto i nedostojno ponašanje” jednog vicekancelara.


Sigmar Gabriel ne propušta priliku da se distincira od ideja svojeg oca a prošlog je ljeta bio meta brojnih prijetnji, elektroničkih pisama i poziva na mržnju nakon što je prosvjednike koji su došli omesti dolazak izbjeglica u izbjeglički centar u u Heidenauu u Saski nazvao “razuzdanom gomilom”.