Uhićeno 58 osoba

Europol razbio skupinu poreznih prevaranata: Više desetaka osumnjičenih opralo čak 390 milijuna €

Hina

Reuters

Reuters

Operacija koju je koordinirala europska policija Europol u suradnji s Eurojustom, tijelom za pravosudnu suradnju EU-a, omogućila je policijskim snagama da uhite osumnjičene u Belgiji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj



Europska policija uhitila je 58 osoba u okviru akcije kojom je željela stati na kraj ogromnim poreznim prijevarama i pranju novca, objavio je u petak Europol.


Pod vodstvom Španjolske, vlasti u Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu i Rumunjskoj sudjelovale su u istrazi pod kodnim nazivom »Operacija snovi«.Traženi su pripadnici skupine čije su sheme uključivale prijevare s PDV-om i pranje novca.

Operacija koju je koordinirala europska policija Europol u suradnji s Eurojustom, tijelom za pravosudnu suradnju EU-a, omogućila je policijskim snagama da uhite osumnjičene u Belgiji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj.


Skupina koja je djelovala u čitavoj Europi posljednjih devet godina sumnjiči se za prijevare s PDV-om i pranje novca u iznosu od više od 390 milijuna eura.