Druga obljetnica napada

Džihadist se raznio u Tunisu, njegovog pratitelja ubila policija

Hina

Reuters

Reuters

Dvojica muškaraca su nosila eksplozivne pojaseve i vjeruje se da su planirali odlazak u Libiju, rekao je jedan glasnogovornik ministarstva.



TUNIS Osoba osumnjičena da je džihadist se raznijela u ponedjeljak, a drugu osobu je policija ubila u tuniskoj regiji Ben Guerdane, na jugu zemlje, dvije godine nakon džihadističkih napada u tom gradu.


Incident se zbio u pustinjskom predjelu blizu pograničnog rezervata Libije, zemlje u kojoj vlada kaos, prema podacima tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova.


Dvojica muškaraca su nosila eksplozivne pojaseve i vjeruje se da su planirali odlazak u Libiju, rekao je jedan glasnogovornik ministarstva.




Nacionalna garda je ranije primila informacije o kretanjima dvojice sumnjivih muškaraca u toj regiji.


Snage reda su otišle u područje blizu nacionalnog parka Sidi Toui, gdje su locirale dvojicu muškaraca.


Njihov identitet i državljanstvo još nisu poznati. Pri sebi su imali libijski novac, granate i streljivo.


Incident se odvijao dok je Tunis komemorirao drugu obljetnicu odgovora na džihadističke napade u Ben Guerdaneu.


Sedmog ožujka 2016. džihadisti su napali jednu policijsku stanicu, položaj Nacionalne garde i vojarnu, pri čemu je 13 osoba poginulo među snagama sigurnosti i sedam civila. Tada je ubijeno najmanje 55 džihadista.


Izvanredno stanje koje je na snazi od kraja 2015. na cijelom teritoriju je nedavno produženo za sedam mjeseci. Predjedništvo navodi da želi zajamčiti sigurnost tijekom općinskih izbora, mjeseca ramazana i turističke sezone.


Općinski izbori su predviđeni za 7. svibnja.