Napad sprejem

Dvije članice Pussy Riot napadnute u Nižnjem Novgorodu

Hina

Tolokonikova je na Twitteru objavila fotografiju medicinskog izvješća u kojem piše da je zadobila opekline prvog stupnja na oku, licu i rukama, dok su Alehinu morali šivati i pretrpjela je šok



MOSKVA – Dvije najpoznatije mlade žene iz ruske skupine Pussy Riot, nedavno oslobođene iz zatvora, napala je u četvrtak sprejem skupina mladića s domoljubnim obilježjima te su zadobile kemijske ozljede i pretrpjele šok.


Nadežda Tolokonikova i Maria Alehina bile su u Nižnjem Novgorodu gdje su trebale posjetiti jedan zatvor kad su napadnute.


»Skupina je ušla u McDonald’s gdje su članice Pussy Riot i njihova ekipa doručkovali i napala ih sprejem, zelenim antiseptikom i drugim oružjem«, ispričao je u mailu suprug Nadežde Tolokonikove Pjotr Verzilov.




Video-snimka on line prikazuje šest mladića s maramama ruskih obilježja kako pristupaju mladim ženama i vrijeđaju ih, istodobno sve snimajući.


Ženama su lice i ruke bile pošpricane antiseptikom a Maria Alehina je imala krvavo čelo.


Odvjetnik skupine Jevgenij Gubin kazao je da su napadači bacali »metalne predmete«.


Tolokonikova je na Twitteru objavila fotografiju medicinskog izvješća u kojem piše da je zadobila opekline prvog stupnja na oku, licu i rukama, dok su Alehinu morali šivati i pretrpjela je šok.


Policija je otvorila istragu.