Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Napad sprejem

Dvije članice Pussy Riot napadnute u Nižnjem Novgorodu

Ilustracija Reuters
Ilustracija Reuters
Autor:
Objavljeno: 6. ožujak 2014. u 16:47 2014-03-06T16:47:11+01:00

Tolokonikova je na Twitteru objavila fotografiju medicinskog izvješća u kojem piše da je zadobila opekline prvog stupnja na oku, licu i rukama, dok su Alehinu morali šivati i pretrpjela je šok

MOSKVA – Dvije najpoznatije mlade žene iz ruske skupine Pussy Riot, nedavno oslobođene iz zatvora, napala je u četvrtak sprejem skupina mladića s domoljubnim obilježjima te su zadobile kemijske ozljede i pretrpjele šok.

Nadežda Tolokonikova i Maria Alehina bile su u Nižnjem Novgorodu gdje su trebale posjetiti jedan zatvor kad su napadnute.

»Skupina je ušla u McDonald's gdje su članice Pussy Riot i njihova ekipa doručkovali i napala ih sprejem, zelenim antiseptikom i drugim oružjem«, ispričao je u mailu suprug Nadežde Tolokonikove Pjotr Verzilov.

Video-snimka on line prikazuje šest mladića s maramama ruskih obilježja kako pristupaju mladim ženama i vrijeđaju ih, istodobno sve snimajući.

Ženama su lice i ruke bile pošpricane antiseptikom a Maria Alehina je imala krvavo čelo.

Odvjetnik skupine Jevgenij Gubin kazao je da su napadači bacali »metalne predmete«.

Tolokonikova je na Twitteru objavila fotografiju medicinskog izvješća u kojem piše da je zadobila opekline prvog stupnja na oku, licu i rukama, dok su Alehinu morali šivati i pretrpjela je šok.

Policija je otvorila istragu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.