Osaka

Donald Trump se nakon punih godinu dana susreo s Vladimirom Putinom: ‘Nemojte se miješati u američke izbore’

Hina

Reuters

Reuters

Putin je uoči sastanka rekao novinarima kako vjeruje da je sastanak s Trumpom dobra prilika da se nastavi dijalog nakon samita u Helsinkiju, gdje su se dvojica lidera sastala 2018. godine



Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak na marginama summita G20 u Osaki kako ima srdačan odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kojemu je, šaleći se, uz ironičan prizvuk rekao da se ne miješa u američke izbore 2020.


»Nemojte se miješati u izbore«, rekao je Trump ironično okrećući se prema Putinu nakon što ga je na marginama summita G20 u Osaki novinar upitao o mogućem ruskom upletanju u američke izbore 2020.


To je prvi službeni susret dvojice čelnika u gotovo godinu dana.




»Mi imamo vrlo vrlo dobar odnos«, kazao je Trump na početku bilateralnog sastanka s Putinom. »Jako puno pozitivnih stvari izaći će iz tog odnosa.«


Trump je rekao da će s Putinom razgovarati o trgovini, razoružavanju i protekcionizmu.


Putin je uoči sastanka rekao novinarima kako vjeruje da je sastanak s Trumpom dobra prilika da se nastavi dijalog nakon samita u Helsinkiju, gdje su se dvojica lidera sastala 2018. godine.


»Dugo se nismo vidjeli«, kazao je Putin dodavši kako su administracije dviju zemalja u međuvremenu »naporno radile«.


Dvojica čelnika već su privukla pozornost u petak kada su došli zajedno, malo nakon ostalih vođa, na tradicionalno fotografiranje.


Ovo je njihov prvi sastanak nakon što je Trump otkazao razgovore s Putinom koji su se trebali održati u Argentini na marginama summita G20 u prosincu prošle godine.