Država, to sam ja

Donald Trump izvalio novi biser: ‘Ako ikada budem smijenjen, gospodarstvo će propasti, a svi ćete biti siromašni’

Hina

Reuters

Reuters

Spekulacije o opozivu američkog predsjednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za financijske malverzacije



Američki predsjednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smjena mogla uroditi velikom štetom za američko gospodarstvo, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio govorkanja o opozivu, dok u četvrtak istražitelji pokušavaju pronaći dokaze za optužbe da je Trump naredio ilegalne tajne isplate.


»Reći ću vam nešto, ako ikada budem smijenjen, mislim da će tržišta propasti, mislim da će svi biti vrlo siromašni«, rekao je Trump u intervjuu emitiranom u četvrtak u emisiji Fox and Friends.


»Vidjeli biste brojke, vidjeli biste brojke u koje ne biste vjerovali«, naglasio je, dodajući: »Ne znam kako možete opozvati nekoga tko radi sjajan posao«.




Spekulacije o opozivu američkog predsjednika učestale su zadnja dva dana nakon izricanja presude bivšem šefu njegovog izbornog tima Paulu Manafortu za financijske malverzacije kao i priznanja bivšeg Trumpovog osobnog odvjetnika Michaela Cohena da je u posljednjim danima predizborne kampanje za izbore 2016. platio dvjema ženama da ne govore o navodnoj aferi s Trumpom.


Pravnik je priznao da je isplatio 130.000 i 150.000 dolara dvjema ženama koje su tvrdile da su bile u vezi s Donaldom Trumpom u zamjenu za njihovu šutnju, i to »na zahtjev kandidata«.